Friss hozzászólások

 
Túráztam egy nagyot
griffin, 2006, szeptember 18 - 08:38

Hétfőn olyan jól esett hogy egész nap háborítatlanul pihenhettem és álmomban újra átélhettem és nyugodtan feldolgozhattam a hétvégi élményeket. Este megtudtam, hogy Kyra kötőhártyagyulladást kapott és így ugrott a másnapi randink, emiatt nagyon elszomorodtam mert készültem az újbóli találkozásra.

Kedden estefelé anyáékkal elmentünk ahhoz a dombhoz játszani ahol Kyraval is játszottam. Nagyokat futkároztam aztán ahogy besötétedett apáék elkezdtek velem bújócskázni. Ahogy játszottam anyával, egyszer csak azt vettem észre, hogy apa eltűnt. Anya meg mondogatni kezdte, hogy keresd meg hol van apa. Elkezdtem fülelni és egyszer csak hallom, apa füttyét. El is kezdtem rohanni a hang irányába s amikor megláttam apát, hogy egy fa mögé bújt el örömömben elkezdtem ugrándozni. Ekkor meg anya tűnt el, de szerencsére Ő is hívogatott. Nemsokára meg is lett, felment a dombtetőre. Mikor odaértem hozzá egyformán örültünk a másiknak. Így játszadoztunk egy darabig amíg kellően el nem fáradtunk mindannyian aztán elindultunk hazafelé.

Jaj el is felejtettem megemlíteni, hogy péntek este apa megtanított ülni az-az mikor ültem akkor elkezdte mondogatni, hogy „ül, ül” és adott nekem egy kis jutalom falatott. Párszor mikor leültem elmondta ezt. Aztán rájöttem, ha felém tartott kezében ott a jutalom falat és Ő meg azt mondja, hogy ül akkor ha leülök akkor meg is kapom azt a falatot. Igaz apa ravasz volt, mert néha mondta, hogy ül ugyanakkor nem kaptam tőle semmit az-az, csak dicséretet, hogy milyen ügyes vagyok. Kicsit elbizonytalanított, de rövid úton rájöttem, hogy ha mondja, hogy „ül” akkor jobb ha leülök mert lehet, hogy kapok valamit kis jutalomfalatot.

Szerda este amiért olyan jó fiú voltam kaptam apától csirkenyakat, igaz először kicsit fura volt, hogy keményebb és kicsit más mint az eddigi ételek. Először csak nyalogattam ízleltem milyen is lehet, de aztán rájöttem, hogy ha rossz lenne akkor nem adna nekem, ezért aztán hamm bekaptam mindet. Hmm, hogy milyen finom is volt. Később mikor lementünk még játszani annyi energiám volt, szinte gyalog-kakukknak ereztem magam, úgy futkároztam össze-vissza.

Szombaton reggel amikor felkelés után lementünk apával sétálni akkor egy nagyon kellemes meglepetés ért minket, találkoztunk Silverrel. Kiderült, hogy csak elkerültük egymást és ezért nem tudtunk játszani, s nem pedig azért mert eltiltották tőlünk. Igaz nem sokat játszottunk mert mentünk fel hajcsizni, hogy legyen még egy kis időm pihenni mielőtt elindulunk túrázni. Ahogy megérkeztünk Visegrádra kiderült, hogy a többiek a túlparton maradtak mert egy kicsivel lekésték a komp indulását. A többiek megérkezéséig lementünk apával a Duna partra sétálni egy kicsit. Ahogy ugrándoztam, egyszer csak jött két úszó valami (Apától utólag megtudtam, hogy azok kajakok voltak.) én elkezdtem a parton ugrándozni amikor is az úszó valami felől ciccegést hallottam. Erre én őrült tempóval elkezdtem feléje rohanni aztán ahogy rohanok a vízben egyszer csak eltűntem egy pillanatra, mert a talaj eltűnt a talpam alól. Apa nagyon megijedt, igaz egy pillanatig én is de aztán gyorsan elkezdtem kapálódzni és valahogy kievickéltem a partra. Hurrá tudok úszni. Ezután apával odarohantunk az autóhoz és Ő kicsit megtörölte a bundámat, nehogy nagyon megfázzak. Majd visszamentünk a partra napozni. Mikor aztán megjöttek a többiek igaz nem vettek észre minket a parton, így volt egy kis kavarodás, de amikor megálltunk és apa kinyitotta az ajtót akkor én úgy odarohantam a többiekhez, mintha már évek óta ismertem volna őket. Egyfolytában csüngtem a nagyokon és igyekeztem minden balhéban, csínytevésben megfelelő részt vállalni. Aminek az lett a következménye, hogy apa az aggodalomtól gazdagabb lett egy pár őszhajszállal, én pedig jól elfáradtam a túra végére. Lekutyagoltam vagy 10-12 kilométert. Ahogy elindultunk hazafelé szerintem még le se értünk Visegrádra a lejtőn én már húztam a lóbőrt.

Vasárnap délelőtt ismét elmentünk Besszi mamáékhoz ahol is újra találkozhattam a tesóimmal. Szerencsére most többen eltudtak jönni. A múltkor csak Gawain, Gerry volt, de most eltudott jönni Gillian és Gandalf is. Akik először jöttek el azok eleinte nagyon megilletődötten viselkedtek de aztán gyorsan feloldódtak. Igaz mindez köszönhető annak is, hogy addigra mi már kissé elvadultan játszottunk. Aztán mikor már mindenki együtt lett, akkor egy hatalmas adok-kapokot rendeztünk. Igaz Gillian lányhoz méltóan eleinte próbálta távol tartani magát a balhétól ami aztán végül is Őt is bekebelezte. Azért azt is meg kell, hogy jegyezzem vigyáztunk is rá, kicsit finomabban játszottunk vele mint ahogy egymással tettük. Például volt, hogy Gillian talált egy csontot, s kis naivan azt hitte hogy nyugodtan elrágcsálhatja, de én mögé osontam majd rávakkantottam amitől úgy megijedt, hogy csontot otthagyva eliszkolt. Hmm ilyen könnyen még sosem szereztem eleséget magamnak. A játék végére, természetesen mindenki jól elfáradt. A találkozó végén megszámoltuk a veszteségeinket ami igazából csak Gawainnek, Gilliannak illetve nekem volt. Nevezetesen mindhármunknak 1-1 tejfoggal lett kevesebb. Estefelé aztán ismételten találkoztam még Silverrel is akivel még az utolsó erőmet is latba véve egy hatalmasat játszottam.

» griffin naplója

Archívum böngésző

« október 2017  
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Belépés

Keresés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Új felhasználók

  • tamasbege
  • kozmizsuzsi
  • dorottya
  • tóthjenő
  • ozsvaldl

Véletlenszerű képek

 

| Copyright © 2006 www.airedaleterrier.hu - Minden jog fenntartva | Kapcsolatfelvétel |