Friss hozzászólások

 
A simogatás ereje
griffin, 2006, augusztus 27 - 22:35

Hétfő reggel amikor lementünk apával sétálni megláttunk a lépcsőházunkban lévő spánielt alig, hogy elkezdtem volna játszani vele apának még a pórázt se volt ideje lekapcsolni rólam mikor is ugatásra lettünk figyelmesek. A fejemet az ugatás felé fordítva megláttam a barátomat Silvert, aki egy 7 hónapos angol szetter. Ő volt az aki jelezte, hogy inkább vele játsszak. Apa ki is akasztotta a pórázt én meg mint akit puskából lőttek ki elkezdtem rohanni feléje és aztán egy hatalmasat játszottunk, egyfolytában kergettük egymást valamint nagyokat birkóztunk. Délután mikor apa hazajött nagyon őrültem neki, egyből lementünk egy hatalmasat sétálni a környékre illetve játszani a kutyusokkal. Elmentünk anya elé is a buszmegállóba, s ahogy immár hármasban bandukoltunk hazafele egyszer csak jött felénk egy kisfiú egy lábbal hajtható kismotoron az anyukája mondta neki, hogy álljon meg s forduljon vissza, de ő meg csak jött tovább előre, s ahogy visszanézett anyukájára a kormányt is elfordította a fejével együtt aminek a következményeként átesett a motoron. Megütötte magát és keservesen elkezdett sírni. Az anyukája próbálta megvigasztalni de nem fogytak a könnyei ekkor értünk oda mi is. Apa elkezdte mondani nekem, hogy viselkedjek szépen és ne ugrándozzak hanem álljak meg nyugodtan és hagyjam, hogy a kisfiú megsimogasson. Úgy is tettem aminek az lett a következménye, hogy az első simogatás után elfogytak a kisfiúnak a könnyei és elkezdett vidáman mosolyogni.

Kedden reggel is találkoztunk Silverrel ismét nagyokat játszottunk bár neki akkor már egyfolytában mondogatták, hogy ne menj bele a harmatba mert hogy fogsz kinézni. Szerencsére apa nekem nem mondott ilyet, igaz amikor felértünk akkor megmosták anyával a tappancsaimat. Délután ahogy sétáltunk anyának egyszer csak elkezdett csörögni a telefonja, s beszélt valakivel aztán amikor letette megtudtuk apával, hogy a német vizslával együtt lakó tacskó valahogy kiszökött a kerítésen kívülre és egy arra járó autós elütötte.

Szerdán reggel kerestük apával Silvert de nem találtuk meg, s azóta se láttuk. Én elkezdtem aggódni, hogy történt vele is valami, de apa megnyugtatott, hogy nincs vele semmi gond, csak nem akarják engedni a harmatos fűben ugrándozni és ezért inkább máskor vagy másfele mennek sétálni.

Szombaton lementünk a vizsla lányt meglátogatni hatalmasat kergetőztünk. Igaz csak egyszer láttam a kis tacsit, de így is hiányzott a barátságos társasága. Ezután elmentünk az anyai nagyanyámhoz és ebéd után anyáékkal elkezdtük összeszedegetni a fűben a fáról letört nagyobb ágakat, apa pedig jött utánunk valami hangos masinával és utána pedig a fű egyre kisebb lett. Mi anyáékkal gyorsan összeszedtük az ágakat aztán mi már csak játszottunk amíg apa nem végzett. Vasárnap reggel autóba indultunk és elindultunk az ismeretlen felé, egyszer csak megérkeztünk egy vízpartra, s ahogy néztem a partról a távolba szinte mindenhol csak vizet láttam, de mintha valahol a messzeségben láttam volna valami mást is. Megtudtam, hogy ez a Balaton. Anya otthagyott minket mert neki egy kis munkája akadt, s mi apával elkezdtünk sétálni, futkosni. Néha meg-meg pihentünk egy kicsit a padon. Szép idő volt aztán egyszer csak hirtelen a semmiből elkezdett cseperegni az eső. A strandról mindenki kezdett eltünedezni, mi még ekkor nem sejtettünk semmit se. Aztán egyszer csak nekizúdult az eső, mi pedig odarohantunk az első nagyobb fa alá. Apa egyből szólt is anyának, hogy jöjjön értünk mert nagyon szakad. Mire anya megjött mi már szinte bőrig áztunk apával. Ahogy odaért anya, apa gyors megtörülte a bundám majd bebugyolált egy plédbe, hogy nehogy megfázzak. Majd elindultunk oda ahol anya cuccai voltak. Anya bement még befejezni a munkát mi meg addig ott maradtunk az autóban asszem el is vesztettem közben a fonalat, mert arra ébredtem, hogy anya is ott van velünk. Az eső csak csak nem akart elállni így sajnos az apáék által betervezett kisebb túrázásból nem lett semmi.

» griffin naplója

Archívum böngésző

« október 2017  
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Belépés

Keresés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Új felhasználók

  • tamasbege
  • kozmizsuzsi
  • dorottya
  • tóthjenő
  • ozsvaldl

Véletlenszerű képek

 

| Copyright © 2006 www.airedaleterrier.hu - Minden jog fenntartva | Kapcsolatfelvétel |